Klik hier voor het inschrijfformulier

 

COSPLAY FASHION COMPETITIE

Een conventie is niet compleet zonder een cosplay (fashion) competitie!

Heb jij je cosplay zelf gemaakt en wil je deze graag laten zien? Dat kan! Geef je dan van te voren op.

We hebben de competitie ingedeeld in verschillende klassen om iedereen een eerlijke kans te geven.

 

BEGINNERS
Dit is voor cosplayers die net zijn begonnen met het zelf maken van hun cosplay en voor cosplayers die voor het eerst op het podium stappen.
Naar de zenuwen wordt in deze categorie niet gekeken. Wel naar hoe je je personage uitbeeld. Probeer de PLAY naar voren te brengen en maak vooral plezier.
(in deze categorie MOGEN gekochte kostuums mee doen, maar enkel voor podium ervaring en zullen niet mee dingen in de prijzen)

 

GEVORDERDEN

Deze groep is voor mensen die al wat langer cosplayen en voor iedereen die wat meer podium ervaring heeft. In deze categorie wordt gekeken naar zowel de uitwerking van het kostuum als de presentatie op het podium. Ben jij dé real life character van je personage?

 

ORIGINAL DESIGN
Omdat het fantasy aspect een belangrijke factor is in het creëren van kostuums, hebben originele designs hun eigen categorie. Hier wordt gekeken naar de originaliteit van het kostuum, de uitwerking van het kostuum en het play gedeelte op het podium. Kortom gezegd: het hele plaatje van je fantasie moet uitkomen.

 

REGELS
- Het grootste gedeelte van je kostuum moet zelf gemaakt zijn. Assecoires, pruik en schoenen mogen uit de winkel komen maar het grootste gedeelte van het kostuum moet zelf gemaakt zijn. Hulp van vrienden en familie is toegestaan!
- Bij Beginners mogen de kostuums GEKOCHT zijn, maar zij zullen enkel mee kunnen doen voor podium ervaring. Deze deelnemers zullen niet in de prijzen vallen.
- Deze compo is in de vorm van een walk-on: je krijgt tijd om over het podium te lopen en te poseren (laat jezelf goed zien aan de jury!). Zelf muziek meenemen of opsturen is dit jaar geen optie. Microfoons worden ook niet meegegeven. In character poseren/acteren is uiteraard toegestaan!
- Heb plezier! Geniet van je ervaring op het podium.

 

MEEDOEN?
Stuur dan een mailtje via het contactformulier met de volgende gegevens:
Categorie: (beginners, gevorderden, original design)
Naam (voor en achter, eventueel cosplay naam):
Leeftijd:
Naam character:
Serie character:
Meerdere afbeeldingen van het personage (als je designs hebt van je OD zijn die ook welkom!)

 

Klik hier voor het inschrijfformulier